Kemer Dalış Etkinliği

Kemer Dalış Turu için; Haydi durma !!! Hemen ara – İrtibat Tel: 05054424542

Kemer Dalış Programı.

09:30 Kemer Yat Limanı; dalış teknesine varış ve kayıtlar.
10:00 Dalış teknesinin limandan 18 dk. mesafedeki Kiriş Akvaryum Koyu’na hareket etmesiyle birlikte günlük dalış ve tur programı hakkında bilgi verilmesi.

10:18 Teknenin Kiriş Akvaryum Koyu’na varışı. Dalış Eğitmenleri tarafından katılımcılarımıza, dalış esasında bilmeleri ve uygulamaları gereken dalış kuralları hakkında eğitim verilmesi. Temel eğitimin ardından en fazla 5’erli gruplar halinde dalışlara koyun en sığ yerinden başlanmasıyla birlikte birinci dalışların yapılması. Her grupta en az 1 Eğitmen ve 1 Rehber Balıkadam dalgıçlara eşlik etmektedir.
10:45 Dalışların başlaması.
13:00 Öğle yemeği (salata, spagetti veya pilav, balık veya tavuk).
14:15 Dalışlara devam edilmesi.
17:30 Dalışların tamamlanmasıyla Kemer Yat Limanı’na doğru hareket edilmesi.
NOT: Dalış yapmayan katılımcılarımız da tüm dalış turu süresince yüzme, şnorkel yapma güneşlenme ve dinlenme olanağına sahiptirler.

Kemer Dalış Noktaları

1. AKVARYUM KOYU

Kemer Dalış noktalarından biri olan bu koy hem dalışa yeni başlayanlar, hem de beraberindeki aile üyeleri ve arkadaşları için yüzme, şnorkel yapma ve güneşlenme olanakları itibarıyla idealdir. Akvaryum Koyu, Kemer Yat Limanı’na 18 dk. mesafededir. Buraya ulaşım sadece denizden sağlanmaktadır. Sarp kayalar ve çam ağaçlarıyla çevrili olan koyda bulunan güzel bir çakıl plajı da tüm ziyaretçilerin doğayla iç içe hoşça vakit geçirmelerinde önemli bir oynamaktadır. Rüzgar ve dalgaya karşı korunaklı ve mevcut plajından dolayı istenen her türlü sığlıkta dalışa başlamaya elverişli olan bu koyda birçok türden balık ve sualtı canlısına rastlanmaktadır. Bunlar arasında tekir, kupes, karagöz, kefal, sargoz, papaz, sarpa, günbalığı, orfoz, ahtapot, denizkestansi, denizyıldızı, bazen barakuda, kalamar ve vatoz da bulunmaktadır.

Koyun en derin yeri 12 metre olup deniz tabanı yer yer çakıl ve kum arasında değişiklik göstermektedir. Renkli sünger ve mercanlar ile kaplı büyük kayalar arasında balıklarla birlikte dolaşmak. Balıkları elden beslemek, tarifi yaşanmadıkça anlaşılmaz büyük bir keyif vermektedir.

Dalış Etkinliklerimizin Fotoğraflarına ve Videolarına Gözat !!!

2. KİRİŞ MAĞARA KOYU

Rüzgar ve dalgaya karşı korunaklı olan bu koy, Kemer Yat Limanı’ndan dalış teknesiyle 15 dk. mesafedir. Bu koyun sığ başlaması ve uzantısının 18 metreye varan bir derinliğe sahip olması itibarıyla hem yeni başlayan, hem de sertifikalı dalgıçlar için çok uygun bir dalış noktasıdır. Sarp kayalarla çevrili bu koy, ismini dışardan da kolayca görülen, içi yarı hava, yarı su ile dolu 2 küçük mağaradan almaktadır. Sualtının yer yer kaya, taş, çakıl ve kumdan oluştuğu bu koyda, sargoz, karagöz, papaz, kefal, günbalığı, sokar, kayabalığı, kertenkele balığı, müren, orfoz, kupes, barbunya, tekir gibi çok çeşitli balık türlerine. Yengeç, deniz yıldızı, deniz kestanesi, karides,mürekkepbalığı, ahtapot gibi diğer deniz canlılarına rastlanmaktadır.

Balıkların bitmek bilmez bir iştahla dalgıçlar tarafından sunulan ekmek parçalarını kabul etmeleri. Mutluluklarını ifade edercesine dalgıçların etrafında dönüp durmaları, fotoğraf karelerine sığmayacak çok ilginç, doğal görüntüler oluşturmaktadır. Bir sualtı rüyasına tanık olacaksınız. Dalmayanlar için de koyu çevreleyen sarp kayalardaki yaban keçilerinin gayesizce gezinişleri doğrusu heyecan vericidir ve ilgiyle izlemeye değer.

Comments are closed.